Híve vagyok annak, hogy amit fel lehet újítani, azt felújítjuk, megszépítjük. Ilyen például az autók fényszórója is. Ha nem rohanunk el rögtön egy újat venni, azzal még a környezetünket is óvjuk, mert egy műanyag eldobása sok környezeti szennyezéssel jár, ha csak azt a tényt vesszük, hogy a műanyag lebomlási ideje 600 év. Másik fontos érv, ami a bemattult, karcos fényszórók felújítása mellett szól, az az ár. Sokkal kevesebbe kerül, mint ha rögtön egy újat vásárolunk. Óvjuk meg a környezetünket!

Miért érdemes az autónk fényszóróját felújítani, polírozni?

  • Első a biztonság! Egy bemattult fényszóró már nem tud annyi fényt átengedni, mint az új, így egy éjszakai autózás alkalmával szinte vakon vezetünk.
  • A fényszóró felújításával viszont újra jobban látunk majd. A műszaki vizsgán szinte biztos, hogy egy besárgult, matt fényszóróval nem engedik át a vizsgán az autódat.
  • Ha esedékessé válik az autód eladása, egy felújított fényszóró növeli az értékét, gyorsabban, nagyobb eséllyel adod el jó áron az autódat. A ráfordított költség viszont elhanyagolható lesz.

Minden felújítás után azt tapasztalom, hogy tulajdonosok alig hiszik el, hogy ez az ő autójuk 🙂 A fényszóró a régi fényében pompázik.

Amíg a fényszórókat üveg búrával gyártották, a bemattulás problémája nem is létezett. Ez az utóbbi 38 év problémája csak. Ha rendszeresen mosod az autód, és természetesen a fényszórók burkolatát is, azzal sajnos karcos lesz, besárgul, elszíneződik, bemattul. Nem tudsz vele mit csinálni, a műanyag már csak ilyen.

A műhelyem Nagykónyiban van, de helyszínre is kimegyek elvégezni a munkát, amennyiben csak így oldható meg. A polírozás ára 6500,- Ft/ 2 fényszóró. Helyszíni kiszállás díja km-től függ.

Ha te is tapasztalod az autód fényszórójának besárgulását, bemattulását, keress bátran, és egyeztessünk!

ÉRDEKEL